Även om jag tycker att just marsipan och mandelmassa är läskigt sötsliskigt och något jag helst undviker så är det ju en favorit på jul.
Så skall det ätas mandelmassa så skall den i alla fall vara ekologisk och hemgjord.
Här kommer receptet:
- 200gr sötmandel
- 2 dl rörsocker (strö)
- 2½ dl florsocker
- 1 äggvita
- 1-2 msk vatten
Mal mandeln i en mandelkvarn och häll i matberedare tillsammans med strösockret.
Blanda.
Häll i äggvitan
Blanda.
Häll i florsocker och vatten.
Blanda till en fast massa (tillsätt mer vatten om den blir för stabbig)
Samtliga ingredienser är ekologiska.
Ekologiskt florsocker hittar man här (dansukker har också men jag stöder hellre mindre företag)
Rörströsocker från Kung Markatta
Mandel från Saltå Kvarn
Kangenvatten från Ametistgrottan


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar