fredag 5 december 2014

Att ge bort i julklapp

För en tid sedan gjorde vi ekologisk mandelmassa http://evaslivsbetraktelser.blogspot.se/2014/11/hemlagad-mandelmassa.html och idag började jag göra något av den.
Den hade bra konsistens och var lätt att jobba med.

Det blev små kulor som jag rullade i smält mörk choklad sedan toppade jag med lite lakritspulver som jag doftade över med en sil. Det var allt jag hann med idag, jag får ägna lite mer tid åt resten i helgen. Ett tips när du skall smälta choklad över vattenbad är att koka upp vatten i vattenkokaren och hälla i en kastrull utan att sätta på plattan, sätt ett fat över och bryt chokladen i bitar. Värmen från vattnet räcker för att smälta chokladen och du behöver inte vara orolig för att het vattenånga skall pysa ut och göra chokladen grynig!
Fint och gott blev det! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar